Skip to Content

 Nákupný košík 

Váš košík je prázdny.

0 položky 0.00€

Beza Clasic (bielková zmes) 500g

2.50€
SKU: 2363

Zmes vhodná na výrobu bielkového krému, ktorý sa používa v cukrárskej výrobe. Používa sa pri výrobe bielkových pusiniek,laskoniek alebo ako náplň do trubičiek..

Zloženie:cukor,sušený vaječný bielok,soľ, zahusťovadlo E466, regulátor kyslosti: E330.

Prášková surovina na jednoduchú a rýchlu prípravu bielkového krému, snehového pečiva a iných bielkových korpusov. Po vyšľahaní je hmota stabilná a mikrobiologicky bezpečná, aj napriek tomu, že nie je potrebné hmotu zaliať horúcim cukrovým rozvarom.

Bielkový krém

150 - 200g horúca voda
200g cukor kryštál
200g Beza klasik

Postup:
Cukor zalejeme horúcou vodou, prisypeme Bezu klasik a šľaháme približne 6 - 8 minút.

Snehové pečivo - pusinky

150 - 200g horúca voda
200g cukor kryštál
200g Beza klasik
50g cukor práškový

Postup:
Cukor zalejeme horúcou vodou, prisypeme Bezu klasik a šľaháme približne 6 minút. Na konci šľahania zamiešame práškový cukor. Snehovú hmotu môžeme prifarbiť potravinárskym farbivom a striekame na papier. Sušíme na teplote 80 - 90 °C približne 90 - 120 minút (v závislosti od veľkosti tvarov).

Laskonky - korpusy

200g horúca voda
400g cukor kryštál
200gBeza klasik
150g jadrovina (kokos, mleté orechy, mleté mandle, ...)

Postup:
Cukor zalejeme horúcou vodou, prisypeme Bezu klasik a šľaháme približne 6 minút. Po vyšľahaní primiešame zľahka jadrovinu. Hmotu rozotierame cez laskonkovú šablónu na papier alebo olejom vymastený a múkou vysypaný plech. Sušíme pri teplote 90 °C približne 70 minút.

Na objednávku
Cena:2.50€